(ÇOK ÖNEMLİ!) YÜZ YÜZE VE UZAKTAN EĞİTİM İLE SINAV UYGULAMALARI DUYURUSU.

(ÇOK ÖNEMLİ!) YÜZ YÜZE VE UZAKTAN EĞİTİM İLE SINAV UYGULAMALARI DUYURUSU.

Değerli Velilerimiz ve Sevgili Öğrencilerimiz;

Ülkemiz genelinde uygulanan Covid-19 tedbirleri kapsamında Bilim Kurulunun tavsiyeleri ve 13/04/2021 tarihinde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı'nda yapılan değerlendirmeler sonucunda yüz yüze eğitimden uzaktan eğitime geçiş konusunda bazı yeni kararlar alınmıştır.

 

16.04.2021 936

 Buna göre, resmî ve özel ortaöğretim kurumlarında;

1- 12. sınıflarda yüz yüze eğitime devam edilecektir.

2- 12. sınıflar ile mezunlara yönelik düzenlenen destekleme ve yetiştirme kursları ile takviye kurslarına cumartesi ve pazar günleri de dâhil devam edilecektir.

3- Hazırlık, 9., 10. ve 11. sınıflarda tam zamanlı uzaktan eğitime geçilecektir.

4- 2020-2021 eğitim ve öğretim yılının ikinci döneminin birinci sınavları 1 Kasım 2020-26 Mart 2021 tarihleri arasında işlenen konu ve kazanımları kapsayacak şekilde ilgili zümrelerce hazırlanacak

5-  3 Mayıs 2021 tarihinden itibaren 2.Dönem 1. Yazılıları okulda yüz yüze yapılacaktır.

6-  Korona Virüs tedbirleri kapsamında okulda yapılacak sınavlar için "Öğrenci Sınav Salon Listeleri"  ve "Öğretmen Salon Görevlendirme Listeleri" hazırlanacak ve ayrıca paylaşılacaktır.

7-  12. sınıflarda öğrenim gören öğrencilerin 2020-2021 eğitim ve öğretim yılına ilişkin tüm iş ve işlemlerinin en geç 28 Mayıs 2021 tarihine kadar tamamlanacaktır.

8- Eğitim-Öğretim 2 Temmuz 2021 tarihine kadar devam edecektir.

9- Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bağlı özel eğitim meslek liseleri, özel eğitim meslek okulları ve özel eğitim uygulama okullarının 12. sınıfları ile birleştirilmiş sınıf uygulaması yapılan özel eğitim programı uygulanan özel eğitim sınıflarının 12. sınıflarında yüz yüze diğer sınıf seviyelerinde ise uzaktan eğitime devam edilecektir. Bu kapsamda 12. sınıf seviyesinde evde eğitim hizmetinden yararlanan öğrenciler için de veli talebi doğrultusunda yüz yüze/uzaktan eğitim sürdürülecektir. Bunun dışında kalan diğer özel eğitim okulları ile özel eğitim sınıflarında kayıtlı olup evde/hastanede eğitim hizmetinden yararlanan öğrenciler için tüm sınıf seviyelerinde uzaktan eğitim yapılacaktır. Kaynaştırma/bütünleştirme yoluyla öğrenim gören 12. sınıf öğrencileri için destek eğitim odası eğitim faaliyetleri yüz yüze veya uzaktan eğitimle, diğer sınıf seviyelerinde uzaktan eğitim yoluyla devam edecektir.